De ce e avantajos sa externalizezi serviciile de resurse umane?

Pandemia ne-a afectat pe toti si a venit la pachet cu multe schimbari. Am fost nevoiti sa ne organizam, sa ne reorientam si sa continuam sa ne traim viata.

Din pacate sau din fericire si piata muncii a fost intr-o continua schimbare si a fost marcata. Din aceasta unii au iesit invingatori, iar altii au fost nevoiti sa caute solutii astfel incat sa isi poata continua si dezvolta afacerile. Tocmai aparitia momentelor dificile ne-au facut sa gasim solutii rapide.

Tot mai mult in randul companiilor se practica externalizarea serviciilor de resurse umane (HR). Aceasta consta in transferul anumitor functii sau sarcini de HR la o firma specializata in acest domneiu.

Poate la inceput te poate speria acest proces, aceasta externalizare vine cu multe beneficii:

✅ Reduce costurile.
Companiile care externalizeaza serviciile de HR pot economisi bani prin reducerea numarului de angajati in departamentul de HR si prin evitarea cheltuielilor suplimentare cu formarea si dezvoltarea personalului de HR.

✅ Reduce riscurile
Companiile care utilizeaza serviciile de HR externalizate sunt mai putin expuse riscurilor legale si financiare, deoarece aceste servicii sunt furnizate de companii specializate care cunosc mai bine normele si reglementarile din domeniu.

✅ Creste eficienta
Prin transferul sarcinilor de HR catre o companie specializata, companiile pot elibera timpul si resursele pentru a se concentra mai bine asupra activitatilor de baza si obiectivelor lor strategice.

✅ Ofera flexibilitate si scalabilitate
Externalizarea serviciilor de HR poate oferi companiilor flexibilitate si scalabilitate, in special in cazul in care acestea se dezvolta rapid sau au nevoie sa isi ajusteze dimensiunea personalului. Companiile care externalizeaza serviciile de HR pot beneficia de un acces mai rapid la personal calificat si de o mai mare flexibilitate in gestionarea activitatilor de HR.

 

In concluzie, externalizarea serviciilor de HR poate fi o decizie buna pentru companiile care doresc sa reduca costurile, sa imbunatateasca eficienta si sa reduca riscurile. Companiile care se gandesc sa externalizeze serviciile de HR ar trebui sa ia in considerare aceste beneficii si sa ia o decizie in cunostinta de cauza.

Sfatul nostru este sa evaluati foarte bine si sa cautati sa externalizati acest serviciu, insa nu inainte de a evalua nevoile specifice ale firmei dumneavoastra.

Ganditi-va concret ce ati putea externaliza cel mai usor? Recrutarea? Selectia?

Cautarea unui furnizor de servicii de HR poate fi provocatoare, deorece exista numeroase companii care ofera servicii HR externalizate, insa aveti nevoie sa alegeti pe cineva care se potriveste cu cerintele si nevoile specifice ale companiei dumneavoastra.

Este indicat sa evaluati experienta si expertiza acestuia in domeniul HR, precum si istoricul de performanta si binenteles sa va uitati la feedbackul clientilor anteriori.

Costul acestor servicii este si el important in tot acest proces.

In incheiere stim cu siguranta ca externalizarea serviciilor HR poate fi un succes, daca parcurgeti fiecare pas cu atentie si dedicare.

Nu uitati sa va evaluati nevoile HR ale companiei dumneavoastra si sa cautati un furnizor cu care puteti stabili un acord de servicii care sa va aduca toate beneficiile enumerate mai sus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *